FORAT DEL VENT (Viladecavalls, Vallès Occidental)


FORAT DEL VENT (Viladecavalls, Vallès Occidental)



Actualització de dades espeleològiques d’aquest avenc situat al turó del Ros dins la zona protegida per la Xarxa NATURA 2000 i el Pla d’Espais d’Interés Natural de Catalunya (PEIN)



Forat del Vent

Sinònims (= Avenc del Vent. Forat de l’avenc del Vent. Avenc Nadal 72)

Situació


Terme municipal, Viladecavalls (Valles Occidental)

Coordenades UTM (ETRS89), 411102, 4603208, 596 msnm.


Per la carretera C-58 al km 28 es troba una deixalleria, just darrera d’aquesta instal·lació surt una carretera que ens portarà a un aparcament d’una urbanització propera, des d’aquí surt la pista de terra que puja al turó del Ros.


Agafarem sempre els desviaments a l’esquerra, continuant per la forta pujada, fins que arribem al repetidor que és el punt culminant del turó,


aquí continuarem per un corriol que ens porta per l’esquerra del cordal, descendint una mica fins a trobar la boca de l‘avenc.


Descripció


La boca, en forma de cova, té unes dimensions d’1m d’alçada per 65 cm d’amplada, aquesta boca ha estat eixamplada per desobstrucció, segons es desprèn de l’article, Nota sobre tres cavitats al Turó del Ros, publicat per MORERA&GERMAIN (1981) a la revista SIS, num., 8 del CE de Terrassa.


En l’article de referència s’inclou la topografia de l’any 1974 d’aquest avenc que el denominen com, Avenc Nadal 72, la cota més baixa de la cavitat la situen a -4,5 m.




Posteriors treballs de desobstrucció al fons del pou han rebaixat el rebliment fins arribar al -8 m.



Es tracta d’una cavitat tectònica formada entre els blocs que ha traslladat la pendent del turó del Ros.


Dades

Josep Cuenca, FX Samarra.

GRUP D’ESPELEOLOGIA DE BADALONA (GEB)

Comentarios