BAUMA FONT DE LA FALZIA i BAUMA DELS GITANOS (Moià. Moianès)



BAUMA FONT DE LA FALZIA i BAUMA DELS GITANOS (Moià. Moianès)



Ressenya i topografies de dues de les balmes situades al terme de Moià.


BAUMA FONT DE LA FALZIA


Situació

Coordenades UTM (ETRS89), 425106, 4627403, 626 m.

Terme municipal, Moià (Moianès).




Prendrem la carretera C-59 que va de Castellterçol a Moià, abans d’arribar a Moià, una vegada creuem el pont sobre la riera de Castellnou, caldrà agafar  el primer desviament que trobem, és  un camí de terra a la dreta, seguirem per la pista uns 500m, fins que arribem a la paret de la Falzia, aquí deixarem el cotxe, seguirem uns metres, fins que trobem un corriol que baixa a la riera, una vegada travessem el torrent trobarem la balma i en el seu interior la font de la Falzia.

Descripció


La balma té unes dimensions de 15m de llargada per 4,50 d,alçada màxima i 5m de fons, en la mateixa balma trobem una taula, un banc de pedra i la font, l’aigua cau en una pila de pedra. El lloc es troba molt deteriorada per l’efecte de les riuades.






BAUMA DELS GITANOS


Situació

La balma dels Gitanos la trobem seguint el mateix camí d’accés a la font de la Falzia, Quan arribem a la paret de la Falzia, just a on hem aparcat el cotxe, haurem de seguir la mateixa pista uns 50m endavant fins que trobem un camí a la dreta que ens portarà a la balma dels Gitanos.

Coordenades UTM (ETRS89), 424914, 4627328, 645 m.

Terme municipal, Moià (Moianès).

Descripció


La balma té unes dimensions de 76m de llargada per 6m de fondo i una alçada màxima de 10m. En un extrem presenta les restes de la base d’una construcció de pedra seca.





Dades

Ana Ruiz, FX Samarra, Josep Cuenca

GRUP D’ESPELEOLOGIA DE BADALONA (GEB)

Comentarios