COVA i BAUMA DELS BUCS (Monistrol de Calders. Moianès)


COVA i BAUMA DELS BUCS (Monistrol de Calders. Moianès)



Ressenya i topografia d’una cova i una balma, espeleologicament inèdites, situades molt a prop de l’antic camí de Monistrol de Calders a Moià.


Situació


Predrem la carretera B-124 que va de Calders a Monistrol de Calders, passat el punt km 33 sortirem per la primera desviació a l’esquerra, que porta a la masia de la Coma. La pista puja paral·lela a la riera de la Golarda, quan portem 1 km aproximadament, ens trobarem amb la confluència del torrent de Colljova que s’ajunta amb la riera de la Golarda,


aquí deixarem el cotxe per continuar a peu per un camí que surt a la nostra dreta, es tracta de l’antic camí de Monistrol de Calders a Moià, just als pocs metres de la desviació, trobarem una petita cinglera a l’esquerra, aquí penjada a uns 7m sobre el camí trobarem la cova dels Bucs, i a uns 150m més endavant està la balma dels Bucs a l’esquerra de la pista.

COVA DELS BUCS


Terme municipal, Monistrol de Calders (Moianès)

Coordenades UTM (ETRS89, 418448, 4624593, 464 m.

Descripció


Es tracta d’una cova penjada, antic conducte fòssil, està formada per tres galeries superposades a diferents nivells, que conflueixen amb una diàclasi transversal molt estreta a on s’acaba la cavitat. La cova té  una longitud de 25m, i +5,5 m de desnivell.










BAUMA DELS BUCS

Terme municipal, Monistrol de Calders (Moianès)

Coordenades UTM (ETRS89, 418603, 4624594, 465m.


Descripció


La balma és totalment envoltada de vegetació, té unes dimensions de 12m de llargada per 3,50m de fondo i una alçada màxima de 6,50m.



Dades

Ferran Cardona. J. Cuenca, FX Samarra

ESPELO CLUB MUNTANYENC BARCELONÈS (ECMB) – GRUP D’ESPELEOLOGIA DE BADALONA (GEB)

Comentarios